Het vernieuwde 's Molenaars is zeker een aanwinst voor Alphen aan den Rijn.

Tim Coronel

Politie verdenkt 18-jarige jongen van dodelijk steekincident

In de nacht van zaterdag op zondag heeft er een steekincident plaatsgevonden in een woning aan de Robijnstraat in Alphen. Hierbij is een 16-jarige jongen uit Amsterdam overleden. Een 18-jarige jongen uit Alphen is aangehouden als verdachte in de zaak.

De 18-jarige jongen uit Alphen werd rondom het plaats delict aangehouden door de politie. Bij het incident viel één dode, drie andere personen raakten gewond. Na het incident is het 16-jarige slachtoffer uit de woning gevlucht. Hij werd aangetroffen in de directe omgeving. De politie heeft geprobeerd de jongen te reanimeren, maar dat mocht niet baten. De jongen is overleden aan zijn verwondingen.

Drie personen raakten gewond. Twee van hen zijn in het ziekenhuis behandeld aan hun verwondingen. Het gaat om een 19-jarige jongen uit Amsterdam en een 53-jarige vrouw uit Alphen aan den Rijn. De politie meldt dat beiden buiten levensgevaar zijn. De derde persoon was een 17-jarige voorbijganger en raakte lichtgewond. Hij is aan zijn verwondingen behandeld bij de Huisartsenpost.

De politie tast nog in het duister over waarom de verdachte de slachtoffers heeft neergestoken. Voor alsnog wijst het onderzoek erop dat het plaatsvond in relationele sfeer, maar omdat het rechercheonderzoek nog in volle gang is kan de politie hier verder nog geen uitspraken over doen. Meerdere mensen die getuigen waren van het incident worden gehoord.

Burgemeester Liesbeth Spies reageert: "Ik betreur dit incident in de familiesfeer en leef mee met de slachtoffers en hun familieleden."

De recherche is voor het onderzoek op zoek naar getuigen van het steekincident. Heb jij meer informatie of beelden? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Anoniem bellen kan via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).