’s Molenaarsbrug voelt erg vertrouwd, ik kom er al jaren. Het is bijna een tweede thuis.

Annelies Wille

Opnieuw stijging aantal coronabesmettingen in Alphen

Het aantal mensen dat is besmet met het coronavirus in Alphen is opnieuw opgelopen. Het vermoedelijke aantal ligt naar verwachting van het RIVM en de GGD een stuk hoger dan nu is geconstateerd.

De afgelopen week steeg het aantal besmettingen in Alphen vijf dagen op rij. Op maandag 23 maart meldde het RIVM geen nieuwe besmettingen in Alphen, maar op dinsdag 24 maart zijn er 3 nieuwe besmettingen bijgekomen in de gemeente.

Het RIVM geeft op de kaart aan hoeveel besmettingen er zijn per 100.000 inwoners per gemeente. Dit aantal is van gestegen naar 18,0, wat neerkomt op 20 besmette personen in de gemeente. Naar verwachting ligt het daadwerkelijke aantal hoger dan nu geconstateerd omdat het testbeleid de afgelopen week is veranderd. "Het testbeleid is erop gericht om vooral kwetsbare mensen beter te kunnen vinden, hen te beschermen en op tijd te kunnen behandelen."

Daarom wordt er benadrukt om de maatregelen van het RIVM nauw op te volgen: houd 1 tot 2 meter afstand van elkaar, blijf thuis bij klachten zoals neusverkoudheid en hoesten en tref de nodige hygiënemaatregelen. Ook wordt geadviseerd thuis te werken voor zover dat kan. Ook heeft het kabinet op maandagavond 23 maart extra maatregelen getroffen.