Het vernieuwde 's Molenaars is zeker een aanwinst voor Alphen aan den Rijn.

Tim Coronel

Ank de Groot treedt af als voorzitter van Alphia

Ank de Groot heeft besloten niet langer voorzitter te willen zijn van voetbalvereniging Alphia. Dit meldt zij op de website van Alphia op zaterdag 25 januari. De Groot ligt al langer onder vuur bij een groep leden van Alphia.

Ank de Groot-Slagter gaat in een lange brief in op de redenen van haar onmiddellijke vertrek als voorzitter bij voetbalvereniging Alphia. Zij refereert aan een groep leden die tijdens de ledenvergadering van drie maanden geleden met een motie van wantrouwen kwamen. Die motie haalde het toen niet, maar er bleef weerstand tegen De Groot als voorzitter.

De weerstand werd groter en afgelopen week bleken er voldoende handtekeningen van leden van Alphia te zijn om een extra algemene ledenvergadering te beleggen. Onderwerp van gesprek zou zijn het functioneren van voorzitter Ank de Groot, alsmede van de rest van het in oktober gekozen bestuur.

De Groot vindt dat de hele kwestie niet gaat over de inhoud maar over een persoon, haar persoon. Inmiddels is echter veel tweespalt ontstaan binnen de vereniging. Zij houdt met haar aftreden de eer aan zichzelf. "Ik wil er niet de oorzaak van zijn dat er nog meer ruzie in de vereniging komt."