Na een klein jaar steeds genoten te hebben van de heerlijke thuismenu's verlangen wij weer naar het uiteten gaan in restaurant 's Molenaarsbrug. Genieten op het terras met een drankje en hapje en bij minder weer binnen.

Frank en Thea Betcke

Aarhof wordt opnieuw middelpunt van het Alphense Stadshart

Winkelcentrum De Aarhof is verkocht aan Marcel Kokkeel en Heino Vink, met ondersteuning van vastgoedinvesteerder HAL. Het is de bedoeling dat  De Aarhof daarna een voorbeeld is van wat een modern winkelcentrum hoort te zijn.

Op dit moment staat vast dat winkelcentrum De Aarhof is gekocht. “Gisteren was het transport en nu moeten we aan concrete plannen gaan werken”, aldus Kokkeel. “Mensen moeten worden verleid om weer in winkels te kopen. Je moet met een nieuwe bril naar de toekomst van dit winkelcentrum kijken. Winkels zijn bij de ontwikkeling het startpunt, maar niet het eindpunt.”

Look & Feel
Kokkeel wil niet alleen de uitstraling van De Aarhof veranderen. Het is ook de bedoeling dat nieuwe functies, zoals bijvoorbeeld zorg, worden toegevoegd. Verder blijft het niet bij een cosmetische ingreep: “Er moet iets aan de routing worden gedaan, het moet veel lichter worden, de donkere hoekjes moeten weg, de indeling wijzigt en de entrees worden aangepakt. Kortom: De Aarhof moet een moderne look & feel krijgen.”

2021
Wethouder Gerard van As is heel blij met de nieuwe eigenaar. “Het Stadshart Lage Zijde nadert haar voltooiing, maar De Aarhof bleef achter ondanks beloften van de vorige eigenaar.” Nu is De Aarhof aangekocht specifiek om van een verouderd winkelcentrum een zeer modern en levendig geheel te maken. Het is de bedoeling om in 2021 daadwerkelijk met de verbouwing te beginnen. Van As heeft er alle vertrouwen in.

Plannen
Behalve dat De Aarhof een compleet nieuw uiterlijk krijgt, als het ware een nieuwe schil, komen er ook woningen, nieuwe winkels, horeca en andere functies. De komende zes tot negen maanden wordt gewerkt aan de plannen. Daarna zal er een wijziging van het bestemmingsplan moeten komen. Niet voor de functies, maar om de woningen mogelijk te maken. “De Aarhof heeft nu de maximale hoogte en dat is niet genoeg voor appartementen bovenop het winkelcentrum.” Kokkeel denkt dat er aanzienlijk meer dan de 75 woningen, waar ooit over werd nagedacht, zullen komen.

Iso Omena
Voor Marcel Kokkeel is het upgraden van winkelcentrum De Aarhof het eerste Nederlandse project dat op deze manier wordt uitgevoerd. Zijn voorbeeld is Iso Omena in het Finse Helsinki. “Dat is een goed voorbeeld van hoe een winkelcentrum moet zijn. Je hebt hier veel verschillende functies bij elkaar en daardoor veel levendigheid.” Iso Omena heeft een Europese award gewonnen. Kokkeel is bekend met dit winkelcentrum, omdat hij de afgelopen jaren werkte als ceo van Citycon, een beursgenoteerd winkelvastgoedfonds in Helsinki.

Op de foto Marcel Kokkeel (links) en Gerard van As (rechts).